Payköy Gurme Ekşi Maya Tereyağı – 400 gr

Orijinal fiyat: 180,00₺.Şu andaki fiyat: 150,00₺.

Tamamen organik, ekşi maya gurme tereyağı!

Doğal ortamda doğal materyallerle beslenen hayvanların sütünden eşsiz lezzette gurme tereyağı.

Unutmayın:

  • Ürünün buzdolabında, +4 derecede muhafaza edilmesi gerekiyor. 
Paketleme: Paket/400 GR

100 adet stokta

Stok kodu: PG-00100 Kategoriler: , , Etiketler:
Açıklama

Açıklama

Tamamen organik, ekşi maya gurme tereyağı!

Doğal ortamda doğal materyallerle beslenen hayvanların sütünden eşsiz lezzette gurme tereyağı.

Unutmayın:

  • Ürünün buzdolabında, +4 derecede muhafaza edilmesi gerekiyor. 

 

İneklerden sağılan sütlerin kaymağı, sütten ayrıştırılır. Ayrıştırılan bu kaymağın yayık olarak adlandırılan bir kapta ya da özel makinelerde soğuk su ile çalkalanması yoluyla üretilen tereyağı, insan vücuduna sayısız faydaları bulunan hayvansal bir gıdadır.

Çayırlarda taptaze otlarla beslenen ineklerden sağılan sütün kaymağı geleneksel yöntemlerle veya özel makinelerle ayrıştırılır. Ayrıştırılan bu kaymak,  yayıkta soğuk su yardımıyla çalkalanarak tereyağına dönüştürülür. Soğuk su, sütteki laktik asiti meydana çıkarır ve kaymak yayıkta çalkalanınca yağ molekülleri yapışarak yoğunlaşır.  Son olarak kaymağın yoğunlaşmasıyla elde edilen tereyağı, saklama esnasında bozulmaması için defalarca su ile yıkanarak içerisindeki ayrandan arındırılır.

Tereyağının sarı rengi dönemsel olarak farklı tonlara sahip olabilir. Bu renk tonları, değişken mevsim şartları nedeniyle ineklerin beslenme şekillerinin farklılaşmasından kaynaklanır. Örneğin, yaz ve bahar aylarında inekler doğadaki çiçekler ve yeşilliklerle beslenirler. Bu yeşillikler bol miktarda karotenoid maddesi içerir. Bu nedenle, taptaze otlarla beslenen ineklerin sütünde de karotenoid maddesi bulunur ve bu madde yağda çözünür. Böylece, tereyağının rengi de sapsarı olur. Rengi ve kokusuyla bu dönemde üretilmiş tereyağları çok kalitelidir. Sonbahar ayında ise çiçekler ve otlar kuruduğu için bu dönemde üretilen tereyağının rengi açık sarı olur. Kış aylarında inekler çayırlarda değil de içerde kuru ot, saman, buğday ve arpalarla beslendikleri için bu aylarda üretilen yağların rengi beyaza yakındır çünkü bu otlar renk verici karotenoid maddesi içermezler. Mevsimsel farklılıklar tereyağının sadece rengini etkilemez, aynı zamanda kokusunu ve tadını da değiştirir.

Tereyağı kahvaltılarda direkt olarak tüketilebilir. Bu yağ yemek yapımında tek başına ya da diğer yağ çeşitleriyle karıştırılarak kullanılabilir. Kendine has kokusu ve tadı ile akıllara eski, özlenen günleri getirir.

Ürettiğimiz ürünlerde katkı maddesi ve koruyucu kullanmıyoruz. Dolayısıyla, tereyağlarımız marketlerden satın aldığınız tereyağları kadar uzun ömürlü değildir. Tereyağlarımız sıcakta beklediğinde oksitlenebilir, bu durum yağlarımızın tadının ve kokusunun değişmesine neden olabilir. Bu yüzden, yağlarımızı dondurucuda saklayarak 3 ay boyunca güvenle tüketebilirsiniz. Fakat ürünümüzün et, balık, peynir gibi gıdaların yanına konulmaması gerekmektedir.

Ek bilgi

Ek bilgi

Ağırlık 1 kg
Boyutlar 60 × 60 × 60 cm
Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi

Buzdolabında +4 derecede saklayın. 3 ay içerisinde tüketin.

Değerlendirmeler (0)

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Payköy Gurme Ekşi Maya Tereyağı – 400 gr” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir